Ας μην κρυβόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς κατά τη διάρκεια των διακοπών αποσυντονιζόμαστε από το διατροφικό μας πλάνο. Επομένως η επαναφορά από τις διακοπές και την ξεκούραση στην καθημερινότητα δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Μια πάγια τακτική είναι να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τον οργανισμό μας χωρίς ακρότητες, επιστρέφοντας σταδιακά στο διαιτολόγιο μας.

Σημεία – κλειδιά που μπορούν να σε βοηθήσουν για την επανένταξη στο πρόγραμμα μετά τις διακοπές είναι:

  • Αποφύγετε να ζυγιστείτε αμέσως μετά τις διακοπές! Είναι φυσιολογικό λόγω του φαγητού σε ταβέρνες και εστιατόρια, των cocktail αλλά και της κατανάλωσης γλυκών να έχει γίνει αύξηση του σωματικού βάρους και των υγρών, οπότε το νούμερο της ζυγαριάς μπορεί να είναι πλασματικό και να μην αντικατοπτρίζει την τωρινή σας κατάσταση.

 

  • Μην ακολουθήσετε ακραία προγράμματα απώλεια βάρους με λίγες θερμίδες ή «αποτοξίνωσης», που σας υπόσχονται λανθασμένα γρήγορη απώλεια βάρους.

 

  • Ξεκουραστείτε και θέστε νέους στόχους, χωρίς να έχετε ενοχές για τις διακοπές που πέρασαν.

 

  • Ενυδατωθείτε. Η επαρκής ενυδάτωση είναι άκρως σημαντική για την λειτουργία του οργανισμού μας, του εγκεφάλου και του πεπτικού μας συστήματος. Μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση υγρών και ροφημάτων/ ημέρα, αλλά και των τροφών με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά.

 

  • Οργανώστε τα γεύματα σας καθώς και τα ντουλάπια της κουζίνας σας με τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το στόχο σας! Εστιάστε στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα όσπρια, την άπαχη πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά ενώ προσπαθήστε να μειώσετε τα τρόφιμα με επεξεργασμένα σάκχαρα και λίπη.

 

  • Αναζητήστε την ψυχική σας ηρεμία και συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας, που είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει και να σας στηρίξει στο «καινούργιο» σας ξεκίνημα!